Erhardt Leimer’dan Yeni BLDC Fırçasız Doğru Akım Motorları ELMOTION

Motor sistemleri üretimlerin temel itici güçlerinden biridir. Motorların hızlı, basit, verimli ve güvenli olması istenir. Erhardt Leimer’ın yeni lineer (AG Drives) ve döner motorları (AD Drives) ile pozisyon, hız ve tork kontrolünü ileri seviye hassasiyette gerçekleştirerek Endüstri 4.0‘da yeni standartlar tanımlıyoruz.

Günümüz üretim endüstrisi her geçen gün daha spesifik teknik gereksinimler doğurmaktadır. Modernizasyon, yalın üretim ve standart üretim talepleri beraberinde güç, hassasiyet ve esneklik gereksinimlerini getirmektedir. Motor sistemleri üretimlerin temel itici güçlerinden biridir. Motorların hızlı, basit, verimli ve güvenli olması istenir. Erhardt Leimer’ın yeni lineer motorları (AG Drives) ve döner motorları (AD Drives) ile pozisyon, hız ve tork kontrolünü ileri seviye hassasiyette gerçekleştirerek Endüstri 4.0‘da yeni standartlar tanımlıyoruz. Modern üretim endüstrisi için tasarlanmış bu yeni motorlar ile üretim bandınıza çok pratik, hızlı ve güvenilir bir iyileştirme sağlıyoruz. Fırçasız motorlar ile sürtünmeve bakım gereksinimlerini ortadan kaldırırken, çok yüksek hızlarda sessiz bir üretim imkanı sunuyoruz.

Lineer motorlar AG 72, AG 91, AG 93, ve AG 96 ileri seviye konum hassasiyeti ve dinamiğe sahip senkron motorlardır. 60mm/s hıza kadar 250 ile 5500 N arasında çalışabilirler.

Döner motorlar AD 11, AD 12, and AD 14 yoğun demir bileşenleri ile çok yüksek güce sahiptir. Oldukça kompakt yapıda bu motorlar ile dişliler olmadan 230 ile 1000 rpm arası hızlarda 1 – 4 Nm torkçıkışları mümkündür. Özel dizaynı sayesinde yüksek eksenel yüklere dayanabilir ve genelde bir kaplin kullanılmasına gerek yoktur.

2 adet harici limit switch’e bağlanma imkanı bulunan motorların tamamı oldukça kompakt yapıdadır. Bütün motorlar 24 V DCdüşük voltajla çalışabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

Erhardt Leimer fırçasız doğru akım motorları geniş bir haberleşme imkanı sunar ve tamamı EL.NET teknolojisi ile üretilir. Açık/kapalı döngü sistemlerde harici bir kontrol ünitesine ihtiyaç duymadan çalışır, kontrolörler motorların içinde entegre şekildedir. Dolayısıyla kablolama ve yer gereksinimi çok düşüktür. Bütün motorlar web tabanlıdır ve ethernet bağlantısıile kontrol, ayar ve anlık görüntüleme mümkündür. Ayrıca Ethernet/IP, Profinet ve Powerlink gibi sertifikalı standart protokollere açıktır. Motorlar web tabanlı parametrelendirilebilir ve çok kolay işletmeye alınabilirler.

Erhardt Leimer’ın uzun yıllara dayanan tecrübesi ve bilgi birikimi ile en doğru malzemeler seçilerek yüksek kalite standartlarında üretilen motorları uluslararası tüm sertifikalara sahiptir.

Güvenlik opsiyonu olarak TÜV sertifikalı tork kapama ‘Safe Torque Off’ bütün motorlar için opsiyonel olarak sunulmaktadır.

IP54 koruma sınıfına sahip motorlar 50°C’ye kadar ortamlarda çalışabilirler.

Çok geniş bir uygulama alanına sahip bu yeni motorlar tekstil, cam ve seramik, gıda, nakliye, kağıt ve mukavva, baskı, ahşap, lastik, ambalaj, hijyenve medikal gibi daha bir çok farklı üretim endüstrisinde kullanılmaktadır.

 

Haber Bülteni